Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

The Qualitons / HEY, JUNE!


Müpa

2017. június 14. 20:00

„HEY, JUNE!” - The Qualitons

Kanada Káosz, a hazai underground világ egyik legeredetibb lemezlovasa 2007-ben úgy döntött, hogy visszahozza nekünk a 60-as és 70-es évek legjobb magyar és külföldi rockzenéjét, méghozzá úgy, hogy maga és lemezei köré gyűjti a harminc évvel korábbi zenére fogékony zenészeket. Ebből lett 2008-ra a Qualitons, a háború után alakult magyar hanglemez kiadóra emlékezve (Qualiton).



Úgy tartják, sokan voltak rájuk hatással, így például az Atlantisz, a Bergendy, a Skorpió vagy Sun Ra, Fela Kuti vagy Kovács Kati, akivel nem is késlekedtek közös munkába kezdeni. Nagy sikerrel járták az országot és Kovács Kati hosszú idő utáni visszatéréséhez járultak hozzá. Magyarországon úttörőnek számítanak ebben a műfajban, külföldön viszont már több zenekar is sikerrel visszahozta a rock fénykorának hangulatát mai köntösben. A Qualitons tagjai jazz-zenészként indultak, zenéjük pedig bármely nemzetközi fesztiválon remekül megállná a helyét. Meg is fogja. Mellbimbó című számuk például már bekerült a híres japán lemezlovas, DJ Muro válogatásába. S noha zenéjük kifejezetten táncra inspirál, a Müpában igyekeztek olyan repertoárt összeállítani, amely a koncertteremben lévőket is magával ragadja.
Így várhatóan az ülve zenehallgatás nyugodtsága keveredik majd a jazz és a pszichedélia kiszámíthatatlanságával, s mindez olyan különleges hangszerekkel jön létre, mint a szitár vagy a cimbalom. A látványhoz hozzájárul egy rendhagyó videó-installáció is, amelyet Vicsek Viktor kifejezetten erre a koncertre alkotott.